WHISKY THUISPROEVERIJEN

McMountain Tasting verzorgt twee soorten proeverijen. Grote(re) zaalproeverijen en thuisproeverijen. Voor zaalproeverijen klik je hier. Bij een thuisproeverij zitten we met alle deelnemers aan een tafel. De whisky’s worden daarbij gepresenteerd, geschonken en geproefd. Daarbij leggen we alles uit wat er maar gevraagd wordt. Tot nu toe hebben we (nog) niet hoeven zeggen “Dat moeten we even opzoeken, dat weten we niet”.

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow

Hoe werkt dat dan?

We komen op de avond naar jullie toe, we nemen de gekozen whisky’s, drie verschillende hapjes, glaswerk, demo-materiaal, muziek mee om op die manier een avondvullende workshop te verzorgen…eigenlijk is dat het.
Het aantal whisky’s kiezen jullie, meestal zijn dat er zes. Welke whisky’s mogen jullie ook kiezen. Ik kan een lijst geven waaruit jullie kunnen kiezen, jullie kunnen vragen voor specifieke whisky’s of ik doe een voorstel voor een ‘line-up’….alles kan in overleg.
De groep is in principe vanaf 5 tot ongeveer 10-12 personen, maar daar doen we niet té moeilijk over. Het is wel het leukste om met meer dan drie personen te doen, dat geeft wat dynamiek. Het is niet voor slechts een persoon, dat werkt niet lekker.
De kosten hangt natuurlijk af van de whisky die gekozen wordt…hoe duurder de fles whisky des te duurder de proeverij.
We tellen € 10,- p.p. voor de hapjes, het materiaal en de verzorging en voorbereiding en daar bovenop komt de prijs van de gekozen whisky’s. In de praktijk komt dat neer op ergens tussen € 25,- en € 35,- p.p. Het enige wat jullie regelen is een ruimte om de proeverij in te houden, waterglazen (en water) en schaaltjes om de hapjes op te doen…meer niet.

We hebben een ‘huis line-up’, een hele leuke verzameling van zes whisky’s die een rondje Schotland maken. Uit iedere regio een karakteristieke whisky, verschillende finishes, twee verschillend gepeate whisky’s, een whisky die ‘niet meer bestaat’, kortom een compleet verhaal. Deze line up raden we aan als de whisky kennis niet verder gaat dat Johnnie Walker red label of Glenlivet 12.

De eerste stap is natuurlijk het vinden van een datum. Jullie moeten natuurlijk kunnen, maar ook McMountain Tasting moet aanwezig kunnen zijn 😉.

Belangrijk

We krijgen steeds vaker een aanvraag voor een boeking die (te) ver weg van Baarlo (L) is. Tot een reisafstand van 15 km rekenen we geen reiskosten, maar tussen 15 en 50 km doen we dat wel. Daar ligt voor ons dan ook de grens,  afstanden boven 50 km vinden we te ver voor een thuisproeverij.

Wil je meer informatie of wil je een proeverij boeken, ga dan naar de contact pagina.

Reviews kunnen niet worden getoond

Op facebook: De mannen hebben genoten van de whiskey proeverij van McMountain Tasting!!
Reactie: Fijn det ut beej og auk in de smaak veel! Duut hae leuk, hè!
Terug reactie: jao kei sjöen, én interessant!!!
Er mag wel nog meer informatie verteld worden, maar het was heel duidelijk en informatief. Ik wil gewoon altijd meer weten. Het line-up formuliertje met de smaaknotities is erg fijn en leuk!!
Sterk duidelijk en overzichtelijk verhaal. Goeie sfeer en goed verloop van de avond, top!
Gisteravond een supergezellige whisky-thuis-proeverij voor onze zoon en zijn vrienden georganiseerd. Mooi afgestemd op de groep, met interessante informatie en natuurlijk lekkere whisky en hapjes. Ik zeg: geslaagd!
Van harte bedankt McMountain Tasting!!
Helemaal goed, niets meer aan doen
Super leuk, vooral die kaasjes!!
Interessant en bovenal, heel gezellig, Bedankt! Goede uitleg. Mooi dat het meer als een gesprek voelt ipv een les/college. Erg leuk.