Locke’s 8

De distillery

Deze whiskey vindt haar oorsprong in de Kilbeggan Distillery, halverwege tussen Dublin in het ‘verre’ oosten en Galway helemaal in het westen. De distilleerderij is opgericht in 1757 en heeft in die jaren al verschillende namen gehad. Nu maken ze er geen whiskey meer maar doet het gebouw dienst als “The whiskey experience”.
De Cooley distillery in het noord-oosten van Ierland maakt tegenwoordig Locke’s. Ze hebben het recept nieuw leven ingeblazen en produceren deze oude Ier vanaf 2000.

Wat zit er in de fles?

De whiskey wordt tweemaal gedistilleerd in pot stills. Wat betreft het productieproces lijkt deze whiskey erg op Schotse whisky’s. Het grootste verschil is dat de Ierse Pot Still Whiskey gemaakt wordt van een mengsel van gemouten en ongemouten gerst. In Schotland gebruiken ze alleen volledig gemouten gerst.

Wat zeggen experts ervan:
”A very tasty dram, with a clear malt-intense in the Speyside style. The sheer intensity of the malt is sublime.” Jim Murray, author of Classic Irish Whiskey.

De smaaknotities

De geur is in eerste instantie erg zacht, zoet, fruitig. Na wat langer snuffelen komen er hout en vanille geuren bij.
De smaak is ook erg zacht en vol. Gerst en fruit (citrus) voeren de boventoon, maar ook honing, karamel en vanille zijn duidelijk aanwezig.
De afdronk is vol, half lang en is ietwat pittig maar ook zoet van de honing.

Conclusie

Het is een echte Ierse whiskey, vriendelijk, zacht en lekker te drinken.

Locke’s 8

Vragen, opmerkingen of gewoon meer weten?

Of ervaar het met een thuisproeverij!