Lambay Blend Cognac Finish

De oosprong van de whiskey

Deze whiskey komt van het eiland Lambay, net voor de Ierse kust, iets ten noorden van Dublin.
De familie Baring kocht Lambay in 1904 en die familie woont er nog steeds. De familie Baring was georiĆ«nteerd op whiskey maken en samen met de familie Camus, die helemaal in de wereld van de Cognac zaten, wilden ze wat bijzonders maken…ze gingen de krachten bundelen.

De whiskey

De whiskey wordt drie keer gedestilleerd, zoals de Ieren dat doen. Het water komt uit de Trinity bron van het eiland zelf. Deze whiskey is een blend van gemoute gerst en graan en heeft in bourbon vaten gerijpt. De finish is dan natuurlijk gedaan in de cognac vaten van Camus.
De leeftijd en eventuele bijkleuring is niets van te vinden. Ik heb wel kunnen vinden dat de whisky ongekoeld gefilterd is om alle whiskysmaken en ook de cognacsmaken zo goed mogelijk te bewaren. De whisky is op een sterkte van 40% de fles in gegaan.

De smaaknotities

De geur is heel erg citrus, droog, bloemig en wat kruidig. De geur is fris en droog, best apart.
De smaak blijft hangen in de citrus, maar er komen heel veel andere smaakjes bij. Amandelen, peper, bloemetjes. Een heerlijk palet van frisse smaakjes en als je de whiskey wat langer in de mond houdt komen er wat scherpe tonen op de tong en in de neus.
De afdronk is ook wat pittig, blijft best lang hangen en wordt langzaam steeds zoeter.

Tags:

Lambay Blend Cognac Finish

Vragen, opmerkingen of gewoon meer weten?

Of ervaar het met een thuisproeverij!