House of McCallum McPink

House of McCallum

McPink is een whisky die afkomt van ‘House of McCallum’.

De clan McCallum is een zeer oude clan, die helemaal terug te voeren is tot de eerste koning van Schotland, King Malcolm I. House of McCallum maakt sinds het eind van de vorige eeuw nieuwe spirits, gecreëerd door Anthony McCallum. Hij heeft al 24 jaar ervaring op verschillende gebieden in de whisky-wereld in Schotland. Ze maken 5 verschillende whisky’s in de serie “The art of whisky”: McWarrior, McPink, McElegance, Mc of the Isles en McPeat. Iedere naam spreekt voor zich, voor iedere smaak is er wel een passende whisky te vinden.
Naast deze whisky serie hebben ze ook nog Auld Alliance Vintage Collection en daarnaast hebben ze ook nog een rum collectie.

McPink

Het is een blended Scotch Whisky gemaakt van een mix van verschillende malt whisky’s (40%) en grain whisky’s (60%), rijk en fruitig. Een mooie melange van onderscheidende smaken, rijke en toch zachte tonen van fruit met een natuurlijke wijntint.
Het ontwerp is een dame in een roze kilt, het moderne ontwerp van de kunst van Ashley Cook, ontleend aan de geschiedenis van Schotland. Een whisky met kracht en karakter, maar met een vrouwelijk hart, die het portret weerspiegelt van Mary Stuart, koningin van Schotland en koningin van Frankrijk door haar huwelijk met Francois II van Frankrijk als jonge prinses.

Hier is de maker Antony eigenlijk het meest trots op. Dit is een heel toegankelijke whisky die iedereen wel te drinken vind. Een zoete allemansvriend die het ook prima doet in de cola of cocktail. Hij wilde een mooie instapper maken voor de mensen die niet zo bekend zijn met whisky, niet teveel willen betalen en toch iets meer willen dan een standaard Glenbahbah.
De whisky heeft gerijpt in ex-bourbon casks en sherry barrels en is daarna gefinished in port vaten. De whisky heeft een natuurlijke kleur, is unchill filtered en gebotteld op 43,5% alcohol.
Het is de eerste editie uit 2018 die we proeven….komt die:

De smaaknotities

De kleur van de whisky is best donker, tussen goud en koper.
De geur is erg zoet, fruit, vanille, aardbeien, sinaasappel. In de geur is de sherry beter te ruiken dan de port.
De smaak is heel vriendelijk, zoet en vol. Toffee, chocolade, rode vruchten.
De afdronk is vrij kort, zoet, kleine pepertje op de tong en met een moutig einde.

Conclusie

Het is geen hoogvlieger maar een prima whisky voor normale omstandigheden of eventueel een lekkere cocktail van de maken.

Tags:

House of McCallum McPink

Vragen, opmerkingen of gewoon meer weten?

Of ervaar het met een thuisproeverij!