McMountain Blended Scotch whisky

Met kerst (2021) heb ik van de Mrs een fles gekregen genaamd McMountain. Het is echte whisky, het is geen echt merk. Deze fles komt van “makeyourownspirit.com” af.
De whisky zelf is dus een blend waar je verder inhoudelijk geen invloed op hebt. Zelf schrijven ze over de whisky het volgende:

Premium Blended Scotch Whisky

Abernathy is een zachte blended Schotse whisky. Een fruitige melange, samengesteld uit unieke whisky’s geselecteerd door de familie Abernathy. Zoals alle beste blended whisky’s zouden moeten doen, vullen de beste kwaliteiten van elk van de gekozen whisky’s elkaar aan tot een mooi geheel. Het resultaat is een whisky met een complexe neus, een evenwichtig smaakpalet en een lange afdronk. Al met al is het een whisky die de kenner zal bekoren en toch toegankelijk is voor nieuwsgierigen. Alle whisky’s rijpen minimaal drie jaar op eikenhouten vaten. Niemand kent whisky zo goed als de familie Abernathy, waar vader al generaties lang kennis op zoon heeft overgedragen. De optelsom van hun ervaring is direct merkbaar in de kwaliteit van hun blended Scotch whisky.

Ik kan online verder niets vinden over de familie Abernathy, alleen dat hij een Amerikaanse tovenaar was en een volger en diener was van Gellert Grindelwald. Ik heb het vermoeden dat we het nu over een andere Abernathy hebben.

Je kunt bij MYOS wel het hele etiket bewerken en ik moet zeggen dat Mrs er een kunstwerkje van heeft gemaakt, oordeel zelf in de foto’s.

De whisky is gebotteld op 40% in een fles van 500 ml…open met de fles!

De smaaknotities:

De kleur van de whisky is koper-goud.
De geur is best aanwezig, maar duidelijk niet van een gebalanceerde 18 jarige blend. Er zit fruit (appel), vanille, krenten in de geur. Een tijdje later ruik ik ook licht gras, kruiden en wat van noga op de achtergrond…maar het is wel zoeken.
De smaak is zacht, vriendelijk. Er springt niets echt uit, zoet en fruit is wel het eerste dat in mij opkomt. Appel, kers maar ook smaken uit de geur komen terug. Vanille (de whisky zal wel gerijpt hebben in bourbon vaten), kruiden, pepertje is wel de smaken die ik eruit haal.
De afdronk is best lang, het pepertje blijft hangen en de smaak eindigt droog en zoet.

Conclusie:

Al met al geen hoogvlieger, ik zou ‘m niet permanent in de kast hebben staan. Hij smaak best wel en uiteindelijk gaat het toch om de fles met het prachtige etiket. De fles ga ik ook bewaren…

Tags:

McMountain Blended Scotch whisky

Vragen, opmerkingen of gewoon meer weten?

Of ervaar het met een thuisproeverij!